Huiswerk OndersteuningMeld je hier aan!

leren lerenOf je het nu leren leren, studiecoaching of huiswerkbegeleiding noemt, wanneer een leerling of student minder presteert op school, MBO HBO WO spreken we van leerproblemen. Dit heeft in de meeste gevallen te maken met niet weten hoe er geleerd moet worden maar er kan ook een achterliggende oorzaak zijn, zoals een scheiding, onzekerheid, pesten of gebrek aan motivatie. Ook kan een hoog of juist laag IQ de oorzaak zijn van leerproblemen.

Een leerprobleem is anders dan een leerstoornis. Bij een leerstoornis spreek je van een aandoening. Voorbeelden hiervan zijn dyslexie, dyscalculie, dyspraxie enzovoorts.

Bij Clear & Co bieden wij vooral hulp bij leerproblemen. Veel voorkomende leerproblemen zijn o.a. niet weten hoe je moet leren, aandachts- en concentratieproblemen, motivatie problemen, cognitieve problemen en plannings- en organisatieproblemen .

Wij bieden persoonlijke en individuele begeleiding bij het leren. De methodes die wij gebruiken leggen niet de nadruk op de inhoud zoals bijvoorbeeld taal, rekenen en aardrijkskunde maar op de vorm dus hoe je leert oftewel studievaardigheden. Wij starten altijd met een intake om te kijken wat er aan de hand is en waar de meeste behoefte ligt vervolgens stellen we samen een actieplan op.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

 

leren leren 2