Scholen

Clear & Co biedt ondersteuning aan Basis- en Middelbare scholen op verschillende terreinen:

Workshop groep 8 ter voorbereiding Middelbare school

Op diverse basisscholen geeft Clear & Co een workshop aan groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school. Op een speelse manier laten wij zien wat hen straks allemaal te wachten staat op de Middelbare school. Hoe ga je om met al die nieuwe indrukken en hoe pak je straks je huiswerk aan. Door middel van spel, vragen en een testje maken we inzichtelijk wat voor een leertype ze zijn en welke manier van leren daarbij hoort.

Heeft uw school ook interesse of wilt u meer informatie over deze workshop neem dan contact  met ons op.

Profielkeuze en/of studiekeuze

Clear & Co heeft een workshop ontwikkeld voor middelbare scholieren die hen inzicht geeft welk profiel of welke studie het beste bij hen past. Tijdens de workshop gaan de scholieren aan de slag met vragen als ‘wie ben ik ‘, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ op basis hiervan gaan ze onderzoeken welk profiel of welke studies hier het beste bij aansluiten.

Geïnteresseerd in wat deze workshop voor uw scholieren kan doen neem dan contact met ons op.

Leerproblemen

Wij spreken van leerproblemen wanneer een kind tijdelijk wat minder presteert op school. Dit heeft vaak een achterliggende oorzaak zoals een scheiding, onzekerheid, pesten, gebrek aan motivatie of niet weten hoe er geleerd moet worden.

Een leerprobleem is anders dan een leerstoornis. Bij een leerstoornis spreek je van een aandoening. Voorbeelden hiervan zijn dyslexie, dyscalculie, dyspraxie enzovoorts.

Bij Clear & Co bieden wij vooral hulp bij leerproblemen. Leerproblemen zijn o.a. aandachts- en concentratieproblemen, motivatieproblemen, cognitieve problemen, plannings- en organisatieproblemen en niet weten hoe je moet leren. 

Wij beschikken over diverse programma’s en trainingen op het gebied van leerproblemen.

Voor meer informatie wat wij voor uw school kunnen betekenen kunt u contact met ons opnemen.

Weerbaarheidstraining 

Clear & Co biedt binnen onze praktijk op individuele basis weerbaarheidstrainingen aan aan kinderen en jongeren. Voor scholen bestaat er de mogelijkheid om onze weerbaarheidstrainingen klassikaal aan te bieden. In goed overleg met de school stellen wij de training samen die aansluit bij de behoefte van de school. Dat kan zijn met het accent op het vergroten van de weerbaarheid van de leerlingen of met het accent op anti-pesten.

Clear & Co werkt volgens het Rots & Water programma (www.rotsenwater.nl). Het programma kan worden beschouwd als een weerbaarheids -programma en anti-pestprogramma, maar dan één dat zich onderscheidt van andere programma’s door zijn meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u hier contact met ons opnemen.